ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΙΓΜΗΣ… Χρόνος ετοιμασίας 10 λεπτά…
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
1,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
½ φλιτζάνι του καφέ αμαρετο ή κονιακ
1,1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder
1 χούφτα ξηρούς καρπούς αν θέλετε, εγώ έβαλα φιστίκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια, προσθέτουμε στο μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν και ποτό. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20×20 και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς ,όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα. Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε επάνω στη σοκολατόπιτα τους καβουρδισμενους καρπούς ψιλοκομμένους και το ένα φλιτζάνι υγρό που είχαμε κρατήσει από την αρχή.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.