Εύκολη σοκολατόπιτα στιγμής

ΕΥΚΟΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΙΓΜΗΣ…

Υλικα:

250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες
1,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
½ φλιτζάνι του καφέ αμαρετο ή κονιακ
1,1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας baking powder
1 χούφτα ξηρούς καρπούς, εγώ έβαλα φιστίκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε πολύ χαμηλή φωτιά.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.  Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα και το φυλάμε στην άκρη , θα το ρίξουμε στο τέλος επάνω στην σοκολατόπιτα.  Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.  Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.  Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν και το ποτό μας.  Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ 20×20 και ψήνουμε μόνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, όχι παραπάνω για να είναι μαλακή μέσα.  Όταν την ψήσουμε προσθέτουμε το μείγμα  που είχαμε κρατήσει νωρίτερα, τους καβουρδισμενους καρπούς ψιλοκομμένους (εάν θέλουμε) και το ρίχνουμε επάνω στην σοκολατοπιτα.   Σερβίρουμε με παγωτό.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.