TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εύκολα τσουρεκάκια

Απρ 13, 2025
in Μαγειρική
Εύκολα τσουρεκάκια
Share on FacebookShare on Twitter
ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ…

Υλικά για 2 τσουρέκια
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φακελάκια ξερή μαγιά ή αλλιώς 20 γρ. νωπή
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
1 βανίλια,1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι,1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη.
λίγα αμύγδαλα φιλε για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας λίγο με σύρμα το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 100 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, όταν φουσκώσει λίγο το ρίχνουμε πάλι με τα χέρια μας και ξανά ζυμώνουμε πάλι για άλλη μία φορά, σε λίγα λεπτά θα έχει ανέβει πάλι το ζυμαράκι, στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι και το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια, κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα ,χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα ανάμεσα τους για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο.
Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο).
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καει η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν ποτέ.
Σημ.:  Αν σας συμβεί αυτό γενικά σε τσουρέκια θα πρέπει πάλι σε ένα μπολ να βάλετε ίδια δόση μάγια με λίγο αλεύρι και χλιαρό νερό να ανακατέψετε και να περιμένετε να φουσκώσει λίγο και μετά να το ρίξετε στα τσουρεκάκια σας πάλι και να ξανά ζυμώσετε,θα είναι σαν να αρχίζετε από την αρχή με αποτέλεσμα να φουσκώσουν και να μην πετάξετε το μείγμα σας δλδ τα λεφτά σας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Το φρούτο-υπερτροφή με σαρκώδη υφή – Αντικαθιστά το κρέας στα vegetarian πιάτα

Το φρούτο-υπερτροφή με σαρκώδη υφή – Αντικαθιστά το κρέας στα vegetarian πιάτα

Πασχαλινά Γιαννιώτικα κουλούρια

Πασχαλινά Γιαννιώτικα κουλούρια

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd