Donuts με καστανή ζάχαρη και κανέλα ή με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη;
Υλικά :
180 ml χλιαρό γάλα
2 ½ κ.γ. ξερή μαγιά
2. κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1-2 βανιλίνες
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα με τη μάγια και την ζάχαρη. Το αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και έπειτα προσθέτω όλα τα υλικά. Πλάθω και δίνω το σχήμα. Αφήνω σκεπασμένα για 30 λεπτά και έπειτα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βουτάω σε καστανή ζάχαρη με κανέλα ή τα βουτάω σε σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.