TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

DONUTS

Μαΐ 22, 2020
in Μαγειρική
DONUTS
Share on FacebookShare on Twitter

DONUTS …

Υλικά:

1 φλ. γάλα χλιαρό

3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακ. ξηρή μαγιά

1 1/2 κ.σ. ζάχαρη

40 γρ. βούτυρο

2 κρόκοι

1 βανιλίνη

ξύσμα πορτοκαλιού

Γλάσο:

1 κουβερτούρα 70%

τρούφα σοκολάτας πολύχρωμη

Εκτέλεση:

  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και χτυπάμε 2′ και έπειτα, αφήνουμε άλλα 5′ μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους, το ξύσμα, την βανιλίνη και σταδιακά το αλεύρι (κοσκινισμένο) σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Σ’ ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το ζυμάρι μέσα, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε το ζυμάρι πάχους 1-1.5 εκ.
  • Παίρνουμε ένα τσέρκι 10 εκ. για να δημιουργήσουμε τα donuts και στο κέντρο κάθε τεμαχίου κάνουμε μία τρύπα 2 εκατοστά μ’ ένα τσέρκι ή καπάκι.
  • Τηγανίζουμε 2′ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα με την μέθοδο bain-marie. Βουτάμε την μισή επιφάνεια μέσα στη σοκολάτα και ρίχνουμε την τρούφα από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ιφιγένεια Τζιμαρά.

ShareTweetShare

Related Posts

Βίδες με όσπρια σαλάτα
Μαγειρική

Βίδες με όσπρια σαλάτα

Ιαν 21, 2021
Κρεατοπρασόπιτα της Ευγενίας
Μαγειρική

Κρεατοπρασόπιτα της Ευγενίας

Ιαν 21, 2021
Μπακλαβάς
Μαγειρική

Μπακλαβάς

Ιαν 20, 2021
Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα
Μαγειρική

Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα

Ιαν 19, 2021
Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο
Μαγειρική

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

Ιαν 18, 2021
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Next Post
Κρήτη: Δείτε το ασυνήθιστο είδος τσούχτρας που εμφανίστηκε στις παραλίες

Κρήτη: Δείτε το ασυνήθιστο είδος τσούχτρας που εμφανίστηκε στις παραλίες

Σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου Γιορτάζουν

Π. Δριτσέλη : Ασπιρίνες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους

Π. Δριτσέλη : Ασπιρίνες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd