DONUTS …
Υλικά:
1 φλ. γάλα χλιαρό
3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού
Γλάσο:
1 κουβερτούρα 70%
τρούφα σοκολάτας πολύχρωμη
Εκτέλεση:
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και χτυπάμε 2′ και έπειτα, αφήνουμε άλλα 5′ μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους, το ξύσμα, την βανιλίνη και σταδιακά το αλεύρι (κοσκινισμένο) σε χαμηλή ταχύτητα.
- Σ’ ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το ζυμάρι μέσα, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε το ζυμάρι πάχους 1-1.5 εκ.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι 10 εκ. για να δημιουργήσουμε τα donuts και στο κέντρο κάθε τεμαχίου κάνουμε μία τρύπα 2 εκατοστά μ’ ένα τσέρκι ή καπάκι.
- Τηγανίζουμε 2′ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα με την μέθοδο bain-marie. Βουτάμε την μισή επιφάνεια μέσα στη σοκολάτα και ρίχνουμε την τρούφα από πάνω.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ιφιγένεια Τζιμαρά.