Δημιουργείν στα Τρίκαλα… Όταν τα αντικείμενα μετατρέπονται σε μοναδικά έργα τέχνης με την υπογραφή της Πέρσας Καρανάσιου

Πηλός, ύφασμα, δέρμα, ασήμι, μπρούτζος, ημιπολύτιμοι λίθοι…υλικά που στα χέρια της Πέρσας Καρανάσιου παίρνουν σχήματα, αλλάζουν μορφή και μετατρέπονται σε έργα τέχνης. Εδώ και 15 χρόνια χιλιάδες αντικείμενα έχουν μεταμορφωθεί κι έχουν αποκτήσει αξία και… χαρακτήρα μέσα από τα σχέδια και τη φαντασία της. Από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει κάποιος στο κατάστημα «δημιουργείν» επί της Κονδύλη 22 στα Τρίκαλα (τηλ. 6974084011) θα αντιληφθεί τη μοναδικότητά του. Κοσμήματα, διακοσμητικά, διάφορες κατασκευές, στέφανα, έχουν φιλοτεχνηθεί μέσα από ατελείωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης. Κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό. Τα πάντα είναι χειροποίητα φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη κι αυτό αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα που τη δικαιώνει.

Το κατάστημα «δημιουργείν» κλείνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. «Όταν ξεκίνησα την τέχνη του «δημιουργείν», είχα στο μυαλό μου κάτι το διαφορετικό. Έτσι τα… φευγάτα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα» μας λέει η κ. Καρανάσιου ξεναγώντας μας στο χώρο της, στον παράδεισό της. Για εκείνη η τέχνη έχει στόχο να συγκινεί και να ευαισθητοποιεί. «Γιατί ο χώρος όπου δημιουργώ δεν είναι ένα απλό κατάστημα αλλά ο δικός μου μαγικός κόσμος» μας εξηγεί.

Αυτή τη μαγεία ένιωσα όση ώρα βρισκόμουν στο κατάστημα και συζητούσαμε. Ήταν λες και τα αντικείμενα απέπνεαν ζωή και τη χαρά της δημιουργίας. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη στο κατάστημα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε αυτό που ζητάτε κι αν όχι το δημιουργεί για εσάς. Για σας που θα επιλέξετε αυτό που σας εκφράζει.

Info:

fb: Persa Karanasiou

fb: Δημιουργείν-Πέρσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ