Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο, με τις ζωγραφιές των μικρών σας

Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο, με τις ζωγραφιές των μικρών σας!

Τα παιδιά αγαπούν τα χρώματα και τη ζωγραφική. Ειδικά οι μικρότερες ηλικίες, λατρεύουν τη διαδικασία και εκφράζουν με τα έργα τους χωρίς καμία προκατάληψη ή φόβο αυτά που νιώθουν.

Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών, μπορείτε να κατανοήσετε την ψυχοσύνθεση τους και να εντοπίσετε κάτι που πιθανώς τα στεναχωρεί ή τα αγχώνει.

Συχνά, τα έργα τους είναι αφιερωμένα σε εσάς, γι’ αυτό και αποτελεούν τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης. Είναι ενθύμια της παιδικότητάς τους και κουβαλούν αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Γιατί, όμως να αποθηκεύετε τις όμορφες και αυθόρμητες παιδικές ζωγραφιές σε σκοτεινούς φακέλους ενώ μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτές το παιδικό δωμάτιο;

Η κίνηση αυτή θα χαροποιήσει τα παιδιά, θα τους δείξει ότι αναγνωρίζετε την προσπάθεια που κάνουν και θα αναδείξει τα ίδια τα έργα.

Ας δούμε μερικές όμορφες ιδέες:

Όλα τα παιδιά, περνάνε τη φάση που μαθαίνουν για τα ζώα και παθιάζονται με αυτά. Ξεκινάνε από τα πιο απλά, όπως η γατούλα, το σκυλάκι και καταλήγουν στα μεγάλα και άγρια ζώα της ζούγκλας. Η ζωγραφική τα βοηθά να γνωρίσουν το κάθε ζώο ξεχωριστά και τα χαρακτηριστικά του.

Κρατήστε τις καλύτερες από αυτές τις ζωγραφιές και  διακοσμήστε έναν από τους τοίχους  του παιδικού δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε  χρώμα και παιδικότητα στο χώρο και θα κρατήσετε όλες τις όμορφες αναμνήσεις μαζί.

Θυμάστε τα πρώτα σχέδια που προσπάθησαν να κάνουν τα παιδιά; Ήταν οι πρώτες αυτόρμητες δημιουργικές τους στιγμές.  Στα μάτια σας έμοιαζαν αριστουργήματα και έργα σύγχρονης τέχνης!

Μην αφήσετε αυτό το συναίσθημα να “μεγάλωσει¨μαζί με τα παιδιά. Στολίστε τις πρώτες τους ζωγραφιές με τις παλιές τους κηρομπογιές και κρεμάστε τις στους τοίχους. Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει!

Οι ημέρες που βλέπατε τα χεράκια και τα ρούχα (!) των παιδιών καθαρά από μπογιές, νερομπογιές και τέμπερες δεν υπάρχουν πια. Η αγαπημένη τους ώρα στο σχολείο είναι η ζωγραφική και χαίρονται να σας εξιστορούν τί έκαναν, τί ζωγράφισαν, τί έμαθαν και γιατί χρησιμοποιήσαν τα συγκεκριμένα χρώματα.

Μια πολύ όμορφη διαδικασία είναι να διαλέξετε μαζί τους τις ζωγραφιές που προτιμούν, να τις κορνιζάρετε και να τις κρεμάσετε σε έναν τοίχο του δωματίου. Μπορείτε να χαρακτηρίσετε αυτόν τον τοίχο, ως τον τοίχο της δημιουργίας και να “προκαλέσετε” τα παιδιά να τον έχουν πάντα γεμάτο.

Τέλος, εκτυπώστε τις αγαπημένες και πιο ιδιαίτερες δημιουργίες τους σε ύφασμα και ντύστε τα μαξιλάρια σας! Μπορείτε να φτιάξετε και μεγάλες μαξιλάρες για να κάθονται τα παιδιά με τους φίλους τους στο δωμάτιο τους.

Τα παιδιά από την στιγμή, που μπορούν να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα για αυτόν τον κόσμο, θέλουν να δημιουργούν και να εκφράζονται. Εσείς, θέλετε να κρατήσετε για πάντα αυτές τις δημιουργίες και να τις καμαρώνετε. Αξιοποιήστε τα έργα των παιδιών  και διακοσμήστε τα δωμάτια τους με χρώματα και φαντασία!

Πηγή:  mommy.gr& http://babyradio.gr/special-tips/diakosmiste-pediko-domatio-tis-zografies-ton-mikron-sas/