Δεσμεύσεις του Κ. Χατζηδάκη από τα Τρίκαλα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην Θεσσαλία

Με την προσοχή στραμμένη στις πληγές της Θεσσαλίας που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και στις προσπάθειες για την αποκατάσταση και την ανάκαμψη του τόσο σημαντικού γεωγραφικού διαμερίσματος της χώρας, βρέθηκε στα Τρίκαλα το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστης Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μετά την ανάληψη των καθηκόντων, ως συντονιστής για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, επισκέφτηκε τα Τρίκαλα συμμετέχοντας στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης άνοιξε την ομιλία του, με τις ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία του Σεπτεμβρίου, μια κατάσταση άνευ προηγουμένου λόγω έντασης, που σχετίζεται όπως είπε με την κλιματική αλλαγή.

«Οι σκηνές που συνάντησα στην Θεσσαλία το περασμένο Σεπτέμβριο θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου για πάντα. Από εκείνη την στιγμή δική μου απόφαση αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας είναι να πράξουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να επαναφέρουμε την Θεσσαλία στην ομαλότητα.», σημείωσε ο υπουργός για να σταθεί λίγο αργότερα σε οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν ή θα δοθούν την ανασυγκρότηση.

Όπως υπογράμμισε δίνονται 3.3 δις ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στην Θεσσαλία υποδομές και ευρύτερα, πάντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το νομό Τρικάλων μάλιστα έχει σχεδιαστεί να δοθούν 225 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του οδικού δικτύου, σημειώνοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα διενεργηθούν οι πρώτες δημοπρασίες.

«Είναι υποχρέωση μας και θα κάνουμε το καθήκον μας, απέναντι στην κοινωνία και την Θεσσαλία. Να στηρίξουμε τους ανθρώπους, να μπορούμε να ήμαστε ασπροπρόσωποι όχι μόνο τώρα, αλλά και μελλοντικά όταν θα ξανάρθουμε στα Τρίκαλα, όταν βρεθούμε στην Θεσσαλία», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τους αγρότες τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες και οι ενισχύσεις άλλων σχημάτων, ενώ στάθηκε στην υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους οποίους θα δοθούν 600 εκ ευρώ.

Ο υπουργός ανέτρεξε στο παρελθόν μιλώντας για την ΝΔ, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της. Μίλησε για το έργο της στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, μιλώντας για την μείωση της ανεργίας, την στήριξη της κοινωνίας, κ.α.