«Δεν είστε μόνο γονιός…»

Όταν οι άνθρωποι σας ρωτάνε τι κάνετε απαντάτε: «Είμαι μαμά/μπαμπάς» πρώτα;

Οι συζητήσεις σχετικά με το τι τύπος γονιού είστε, συνήθως συνοδεύονται από άπειρα σχόλια και παρατηρήσεις.Ειδικά όταν γίνεται μια παρόμοια συζήτηση  οι περισσότεροι γονείς αναφέρονται στα άγχη τους και στις αγωνίες τους  από την στιγμή που έγιναν γονείς και πως μόνο αυτό τους ενδιαφέρει τώρα.

Προφανώς και το να είσαι γονιός είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο σημαντικό στην ζωή σας.

Τα παιδιά σας δικαιούνται μια ευτυχισμένη ζωή στην οποία θα τους παρέχετε όσα περισσότερα μπορείτε,θα κάνετε πολλές θυσίες για αυτά, θα ανησυχείτε και θα θέλετε να μεγαλώσουν σωστά.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε και την ζωή που είχατε πριν γίνετε γονιός.

Μην ξεχνάτε τα ενδιαφέροντά σας, τις συνήθειές και τα πράγματα που σας γεμίζουν. Φυσικά τώρα  που γίνατε γονιός νιώθετε ευτυχισμένοι και πλήρεις όμως δεν γίνεται να εγκλωβιστείτε σε αυτό.Ασχοληθείτε με δημιουργικά πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και σας κάνουν να αισθάνεστε παραγωγικοί.

Τα παιδιά περιμένουν από εσάς να τους δείξετε τον τρόπο που θα  διαχειριστούν την ζωή τους. Αν εσείς σαν γονείς δεν ξέρετε τον τρόπο πως περιμένετε να μάθουν;

Μην ξεχνάτε τους φίλους σας και τον περίγυρό σας και κρατήστε επαφή μαζί τους.Μην ξεχνάτε τον/την σύντροφό σας.

Τα παιδιά σας χρειάζονται γονείς που ασχολούνται και με άλλα πράγματα και είναι δημιουργικοί. Είστε πρότυπο για αυτά και ακολουθούν τα βήματά σας και τις συνήθειές σας. Δεν θέλουν έναν γονιό που δεν ασχολείται με τίποτα και δεν τους δίνει έναυσμα να δημιουργήσουν , να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες.

Είστε και  άνθρωπος και όχι μόνο γονιός. Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας.

Εσείς θα καθορίσετε τι γονιός θα είστε.

πηγή : babyradio.gr– Κατερίνα Π.