Εταιρείες γαλακτοκομικών της Δανίας φέρονται ότι παραβίασαν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πουλώντας τυρί χαρακτηρισμένο ως «φέτα» ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν, σύμφωνα με το euronews.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση της Δανίας να σταματήσει την πώληση του τυριού αυτού σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς, μεταδίδει η ίδια πηγή επικαλούμενη τον δανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Altinget.
Η φέτα είναι καταχωρισμένη από την ΕΕ ως ελληνικό προϊόν.
«Η καταχωρισμένη, προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ‘φέτα’ χρησιμοποιείται παρανόμως στη Δανία, όπου ορισμένες εταιρείες, οι οποίες παράγουν ή εισάγουν λευκό τυρί, το εξάγουν σε τρίτες χώρες χαρακτηρίζοντάς το παραπλανητικά ‘φέτα’», αναφέρει η Κομισιόν σε δήλωσή της.



![Πώς ξεκίνησαν οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]](https://trikalaview.gr/wp-content/uploads/2026/06/Web-capture_3-6-2026_101914_www.in_.gr_-350x250.jpeg)



























