Δαμασκηνόπιτα

Δαμασκηνόπιτα…

Υλικά :

Δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα σε φετούλες

2 αυγά

1 κούπα ζάχαρη 180 gr

1/2 κούπα βούτυρο

1/2 κούπα γάλα

1 βανίλια

ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κ.γ. μπέικιν

2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

Για την επικαλυψη:

2 κ. σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση για την επικάλυψη :

Τα λιώνουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά .

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.  Ρίχνουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.  Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί λαδόκολλα.  Ρίχνουμε το μείγμα μας. Στρώνουμε από επάνω περιμετρικά τις φετούλες δαμάσκηνου και περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 με 35 λεπτά. Η νοστιμιά της είναι το κάτι άλλο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρίνα Μισαηλίδου.