Coco choco της Έφης

Ένα υπέροχο σιροπιασμένο κέικ σοκολάτας, με σαντιγύ, γλάσο σοκολάτας και ινδοκάρυδο.

 ΥΛΙΚΑ για το κέικ :
1/3 φλ. τσαγιού κακάο
1 συσκευασία βούτυρο Κέρκυρας
1 φλ. τσαγιιού γάλα
1 βανίλια
1 baking powder
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού αλεύρι
4 αβγά

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι :
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 φλ.τσαγιού νερό

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση :
1/3 φλ. τσαγιού κακάο
1 συσκευασία φυτική σαντιγί

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη :
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε λιώνοντας στο φούρνο μικροκυμμάτων το βούτυρο. Στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με το βούτυρο, προσθέτοντας σταδιακά όλα τα υλικά που αναγράφονται για το κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 180.
Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε με το μίξερ μια σφιχτή σαντιγύ, προσθέτουμε το κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο.
Σειρά έχει το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και πάνω ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, παχύρευστο μείγμα.
Όταν το κέικ ψηθεί, το κόβουμε κατά μήκος και το σιροπιάζουμε. Κάτω αφήνουμε ως βάση το ένα κομμάτι. Στη μέση απλώνουμε τη σαντιγί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι του κέικ. Συνεχίζουμε με την επικάλυψη που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.