TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια

Νοέ 5, 2022
in Μαγειρική
Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια
Share on FacebookShare on Twitter

Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια

Υλικά

1/2 χυλοπίτες

1 πακετάκι μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

1 σακουλάκι με ανάμικτα λαχανικά

1 πράσο χοντροκομμένο

1/2 πιπεριά σε κύβους

1 πακέτο μανιτάρια χοντροκομμένα

1 κομματάκι βούτυρο για το σοτάρισμα των λαχανικών

Υλικά για την μπεσαμέλ

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 1/2 ποτήρια γάλα

1 συσκευασία Φιλαδέλφεια

1 ποτήρι τριμμένο κίτρινο τυρί

3 αβγά αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες της σουρώνουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα το μπέικον και μετά όλα τα λαχανικά να σοταριστουν με το βούτυρο και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι και οι χυλοπίτες μας. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο για την μπεσαμέλ και βάζουμε και το αλεύρι για μερικά λεπτάκια. Στην συνέχεια ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια το γάλα και και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τότε ρίχνουμε τ’ αβγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Συνεχίζουμε με το αλάτι και το τυρί και είναι έτοιμη και η κρέμα μας. Με μια κουτάλα παίρνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι οι χυλοπίτες και τα λαχανικά και τ’ ανακατεύουμε. Βάζουμε να πάει παντού η κρέμα μας. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας μας τα στρώνουμε να είναι ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς  μέχρι να πάρει χρώμα το φαγακι μας, αν θέλετε στο μείγμα με τις χυλοπίτες βάζετε και μια ποσότητα τριμμένο τυρί για εξτρά γεύση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)
Μαγειρική

Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)

Νοέ 4, 2022
Χοιρινό με πουρέ πατάτας
Μαγειρική

Χοιρινό με πουρέ πατάτας

Νοέ 3, 2022
Εύκολη πίτα
Μαγειρική

Εύκολη πίτα

Νοέ 2, 2022
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Νοέ 2, 2022
Κιμαδόπιτα
Μαγειρική

Κιμαδόπιτα

Νοέ 1, 2022
Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Νοέ 1, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd