TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χτένι με ρύζι

Δεκ 3, 2022
in Μαγειρική
Χτένι με ρύζι
Share on FacebookShare on Twitter

Χτένι με ρύζι

Υλικά για το χτένι :
1 1/2 χτένι μοσχάρι
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμός
150 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
αλατι
πιπέρι
μπαχάρι
λίγη κανέλα
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση χτένι:
Πλένουμε και στραγγίζουμε το χτένι και το σοτάρουμε.  Όταν είναι έτοιμο και από τις δυο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Στην συνέχεια ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα (αυτή την βάζουμε 5 λεπτακια πριν σβήσουμε το φαγακι μας).
Υλικά για το ρύζι :
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού σάλτσα από το χτένι μας
αλατι
πιπέρι
2 ποτήρια βρασμένο νερό
Εκτέλεση για το ρύζι :
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν και να φύγουν όλα τα υγρά τους. προσθέτουμε το ρυζάκι μας και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα από το χτένι αλατι πιπέρι και το νεράκι βραζμενο, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό από το ρυζάκι μας. Τότε το βγάζουμε από την φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε μισή ωρίτσα να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό. Αυτή η γεύση θα σας ενθουσιάσει…
 Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μελομακάρονα από τα παλιά
Μαγειρική

Μελομακάρονα από τα παλιά

Δεκ 3, 2022
Μπριζόλες λαιμού με κουρκουμά
Μαγειρική

Μπριζόλες λαιμού με κουρκουμά

Δεκ 2, 2022
Μελομακάρονα (εύκολη συνταγή)
Μαγειρική

Μελομακάρονα (εύκολη συνταγή)

Δεκ 2, 2022
Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Μαγειρική

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Δεκ 1, 2022
Κουραμπιέδες «elpidas little corner»
Μαγειρική

Κουραμπιέδες «elpidas little corner»

Δεκ 1, 2022
Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας
Μαγειρική

Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας

Δεκ 1, 2022
Next Post
Η κραυγή της σιωπής… Εκδήλωση, φόρος τιμής στον Σπύρο Κοντούλη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα

Η κραυγή της σιωπής… Εκδήλωση, φόρος τιμής στον Σπύρο Κοντούλη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd