Χταποδάκι ξυδάτο

ΧTΑΠΟΔΑΚΙ ΞΥΔΑΤΟ
Αφού τα πιάνει και τα φέρνει ο σύζυγος.. Τι να κάνω και εγώ, ξανά χταποδάκι λοιπόν…
 Υλικά :
Χταπόδι
ξύδι
1/2 ποτ. νερού κρασί
1/2 ποτ. νερού νερό
1/2 ποτ. νερού λάδι
3 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρια
Εκτέλεση :
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι, ρίχνουμε το κρασί, το νερό,  το λάδι, τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν ξανά βάζουμε νερό).  Το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει.  Το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε.
Σημ.: Όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.
Επιλέγετε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά η γεύση του δεν υπάρχει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.