TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Νοέ 30, 2020
in Μαγειρική
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Share on FacebookShare on Twitter
Έτοιμο λοιπόν και το δικό μου δεντράκι για φέτος!!!

Υλικά:
Για το μπισκότο (Διπλή δόση)
350 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν

Με αυτό έφτιαξα τα αστέρια

Και χρησιμοποιώ αυτό το αυγογλασσο

Χριστουγεννιάτικα κας κας και ζάχαρη άχνη για εφέ χιονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπεικιν. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το κοσκινισμένο μίγμα με το αλεύρι. Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα όσο είναι παγωμένη και κόβουμε με διάφορα μεγέθη κουπατ σε σχήμα αστεριού. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, για 12-14 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Μη περιμένετε να ροδίσει όλο το μπισκότο. 
Ξεκινάνε το στήσιμο αφού κρυώσουν τελείως. Μεταξύ τους τα κολλάω με έτοιμο μείγμα αυγογλασσου που κυκλοφορεί στο εμπόριο (όχι μάρκετ) .  Βάζω μια σχετική μικρή ποσότητα στο κέντρο του αστεριού και σιγά σιγά “χτίζω” το ένα πάνω στο άλλο ξεκινώντας από το μεγαλύτερο.  Μια ποσότητα του αυγογλασσου τη χρωματίζω πράσινη με βρώσιμο χρώμα και με τη βοήθεια κορνέ στολίζω τα κλαδιά του δεντρου.
Καλές και δημιουργικές γιορτές σε όλους σας με υγεία πάνω απ’όλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελένη Λαμπρίδου.

ShareTweetShare

Related Posts

Μπακλαβάς
Μαγειρική

Μπακλαβάς

Ιαν 20, 2021
Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα
Μαγειρική

Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα

Ιαν 19, 2021
Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο
Μαγειρική

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

Ιαν 18, 2021
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης
Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

Ιαν 16, 2021
Τούρτα μανταρινιού
Μαγειρική

Τούρτα μανταρινιού

Ιαν 15, 2021
Next Post
Με παρέμβαση της ΟΤΟΕ προστατεύεται η εργασία των 140 υπαλλήλων στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνουν

Με παρέμβαση της ΟΤΟΕ προστατεύεται η εργασία των 140 υπαλλήλων στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που κλείνουν

Φυσικοί τρόποι για να δείχνεις ξεκούραστη στην στιγμή & DIY μάσκες για μαύρους κύκλους

COVID-19: Η απώλεια δοντιών πιθανό νέο μακροχρόνιο σύμπτωμα

COVID-19: Η απώλεια δοντιών πιθανό νέο μακροχρόνιο σύμπτωμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd