Χριστουγεννιάτικα καραμελωμένα μήλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά:
6-7 μήλα
300 γρ. ζάχαρη
1κ.σ γλυκόζη 4-5 κ.σ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μήλα μας . Σε μια κατσαρόλα μικρή βράζουμε τη καραμέλα (300 γρ ζάχαρη, 1κ.σ γλυκόζη, 4-5 κ.σ νερό και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο) και ανακατεύουμε συνεχώς .Βράζουμε μέχρι να πικτωσει αφήνουμε για 5 λεπτά. Βουτάμε τα μήλα, αφήνουμε να κρυώσουν και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Σταματέλλη.