Χόρτα με κεφτεδες

Υλικά:

  • 2 κιλά χόρτα τις αρεσκείας μας
  • 1 κιλό κιμά ( ανάμεικτο, μοσχάρι-χοιρινό, κατά προτίμηση)
  • 200 γρ. λάδι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (το 1/2 ψιλοκομμένο και το άλλο 1/2 χοντροκομμένο)
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Εκτέλεση :

    1. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα αυγά, λίγο λάδι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και πλάθετε τους κεφτέδες.
    2. Πλένετε καλά τα χόρτα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και στην συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό,  μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
    3. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε και τους κεφτέδες.
    4. Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 3 περίπου ώρες μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγη σαλτσούλα.

    Καλή επιτυχία.

    Τη συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.