Χοιρινό αυγολέμονο με λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά :

1 κιλό χοιρινό λαιμό

1 πακέτο λαχανακια Βρυξελλών κατεψυγμένα

1 κιλό σέλερυ

2 μέτρια καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

λίγο άνηθο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 αυγό

1 κ. σ. κορν φλάουρ

2 κ. σ. φυτίνη

Εκτέλεση :

Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι. Μόλις παρει βράση ρίχνετε τα λαχανάκι και τα ζεματάτε για 5 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό για 5 λεπτά και ξανασουρώνετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και αφού κάψει σωτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας καλά να ροδίσει. Ρίχνετε τα καρότα κομμένα ροδέλες, το σέλερυ μέτρια κομμένο μαζί με τα φυλλαράκια και το κρεμμύδι μέτρια κομμένο. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών με το νερό ισα να καλύψει το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Προσθέτετε τα λαχανάκια και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και αυτά αρκετά , όχι να λιώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και ρίχνετε τον κρόκο. Σ΄ ενα άλλο μπωλάκι διαλύετε το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού. Παίρνετε ζουμάκι από το φαγητό και το ρίχνεται στο αυγό χτυπώντας με το πηρούνι. Τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ ανακατεύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Την κουνάτε να πάει παντού και την ξαναβάζετε στο σβηστό μάτι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε και συνοδεύετε με μπόλικο ψωμάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.