Υλικά :
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
2 πιπεριές χρωματιστές σε λωρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
2 σ.κ. σκόρδο ψιλοκομένο
2 κ .σ. πελτέ ντομάτας
175 ml κρασί λευκο ξηρό αρετσίνωτο
275 ml ζωμός κοτόπουλου (εγώ έβαλα 1 κύβο διαλυμένο σε νερό)
2 λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες λιαστές από βάζο κομμένες λωρίδες
ελιές ξεκουκουτσιασμένες (όσες θέλετε εγώ επειδή δεν είχαμε ξαναφάει έβαλα 4-5 καλαμών ψιλοκομμένες)
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. φυτίνη με φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση :
Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Ανακατεύετε να πάνε παντού. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το μισό ελαιόλαδο και το ροδίζετε καλά απ΄όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα αφήνετε να μαλακώσουν για 5 λεπτά και ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα , το σκόρδο, τις ελιές και το λουκάνικο. Τα αφήνετε να σωταριστούν άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας να μην “πιάσουν”. Ρίχνετε τον πελτέ και το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε τον ζωμό. Βάζετε πάλι το κοτόπουλο , χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο 3 (ίσα να βράζει) και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αφού σβήσετε το φαγητό προσθέστε τη φυτίνη. Συνοδεύεται από λευκό ρύζι ή μπασμάτι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.