Cheesecake με αρώνια από τα Τρίκαλα

Cheesecake υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές. Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα Cheesecake με superfood και συγκεκριμένα αρώνια.

Υλικά

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestive

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

300 γραμ. τυρί κρέμα (καλό θα είναι να την έχετε βγάλει από ώρα από το ψυγείο να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου)

250 γραμ. κρέμα γάλακτος από το ψυγείο

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα

1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού αρώνια (Η αρώνια είναι από το κτήμα Αργύρης στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων).

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα digestive μέχρι να γίνουν σκόνη σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένη το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνειά του. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄ και κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση που έχει κρυώσει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γλυκό αρώνια το οποίο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε να κρυώσει για 30’ λεπτά και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τη συνταγή μας έστειλε η Λίλα Κατσιούλα.