Υλικά:
Για την βάση:
500 γρ. μπισκότα digestive
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την γκαναζ σοκολάτα:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
Για την κρέμα:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες
650 γρ. τυρί κρέμα
Για την σαντιγί:
1 συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων σαντιγί Γιωτης garni σοκολάτα
400 ml κρύο γάλα
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο πυρεξ η ταψί στρώνουμε τα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματιση και ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Ρίχνουμε την γκαναζ σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και βανιλιες μέχρι να ξεκινά να πήζει ελαφρώς η σαντιγί. Μόλις λοιπόν ξεκινά να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει! Απλώνουμε στο ταψί, βάζουμε ψυγείο και μετά χτυπάμε την σαντιγί σοκολάτα βάζοντας τα δύο φακελάκια σαντιγί με 400ml κρύο γάλα και χτυπάμε πέντε λεπτά στο μίξερ μέχρι να πήξει. Στρώνουμε και την σαντιγί σοκολάτα στο cheesecake γαρνιρουμε με κεράσια και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.