Χαλβάς πολίτικος με μέλι και καρύδια

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ…

 ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ελαιόλαδο και λίγο πιο κάτω

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

2 κούπες μέλι

4 κούπες νερό

1 κούπα καρύδια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε και το μέλι.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.  Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε με τη φωτιά, όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην το κάψουμε.  Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει το σιρόπι μας ανακατεύοντας συνέχεια.  Προσθέτουμε και τα καρύδια και ρίχνουμε το σιρόπι αφού επιστρέψουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και να σφίξει πολύ καλά ο χαλβάς μας.  Τον τοποθετούμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.  Τον ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.