Χαλβάς με ταχίνι

Χαλβάς με ταχίνι, καλύτερος από του εμπορίου και έτοιμος σε 5 λεπτά…

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
600 γρ. ζάχαρη
100ml νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 γρ. αμύγδαλο
1 κουτ. του γλυκού βανίλια σε σκόνη
2 κουτ. του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να γίνει σαν καραμέλα μέχρι να ασπρίσει.  Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ και επάνω στο ταχίνι.
Τελος βάζουμε τα υλικά της γέμισης που θες και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλογραμμο καλούπι.  Εγώ έβαλα σε μιας χρήσεως. Τον αφήνουμε αρκετά να κρυώσει και σερβίρουμε έναν υπέροχο χαλβά σπιτικό χωρίς συντηρητικά.

Περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.