TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χαλβάς με πορτοκάλι

Νοέ 16, 2019
in Μαγειρική
Χαλβάς με πορτοκάλι
Share on FacebookShare on Twitter
Χαλβάς με πορτοκάλι…

Υλικά1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρο
2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι μέλι
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/3 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα..
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Βάζω το νερό με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσθέτω το κονιάκ και το μέλι και αφήνω να κοχλάζει για 3 λεπτά.  Προσθέτω το ξύσμα και
χαμηλώνω τη φωτιά να κρατάω ζεστό το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και βαθιά βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζω το σιμιγδάλι  μέχρι να πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσθέτω την κανέλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.Μόλις πάρουν έναν δύο γύρους και αυτά ρίχνω με προσοχή το σιρόπι (μεγάλη προσοχή να μην καούμε) .
Ανακατεύω καλά και πάντα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
Βάζω σε φορμακια ή μια μεγάλη φόρμα του κέικ και πιέζω καλά. Αφήνω να κρυώσει βγάζω από τα φορμακια και σερβίρω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare

Related Posts

Μπακλαβάς
Μαγειρική

Μπακλαβάς

Ιαν 20, 2021
Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα
Μαγειρική

Τυρομπαλάκια με 3 τυριά και πατάτα

Ιαν 19, 2021
Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο
Μαγειρική

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

Ιαν 18, 2021
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης
Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

Ιαν 16, 2021
Τούρτα μανταρινιού
Μαγειρική

Τούρτα μανταρινιού

Ιαν 15, 2021
Next Post
Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα ως τα Χριστούγεννα για να χάσεις 4 κιλά

Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα ως τα Χριστούγεννα για να χάσεις 4 κιλά

Καθαρίστε το εσωτερικό τζάμι του φούρνου με 5 απλά βήματα και κάντε τον να αστράφτει σαν καινούριος

Καθαρίστε το εσωτερικό τζάμι του φούρνου με 5 απλά βήματα και κάντε τον να αστράφτει σαν καινούριος

Η ομορφιά των νιφάδων του χιονιού από πολύ κοντά

Η ομορφιά των νιφάδων του χιονιού από πολύ κοντά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd