Μπριζόλες λαιμού με κουρκουμά
Υλικά :
2 μπριζόλες λαιμού
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση :
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο ταψάκι μας. τις αλατοπιπερώνουμε. Στο μουλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε μια σάλτσα. Περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνετε στο ψυγείο για όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Μην βάλετε πράσινη πιπεριά γιατί θα σας κάνει πολύ σκούρα την σάλτσα και δεν θα φανεί το κίτρινο του κουρκουμά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από το φαγάκι μας και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Αυτή η μαρινάδα μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).