Μια βόλτα στο κέντρο του Πειραιά και τα βήματα μου βρέθηκαν μπροστά σε ένα από τα καλύτερα καταστήματα αλλαντικών. Αν αγαπάτε τον παστουρμά αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή να τον απολαύσετε…
Υλικά για 12 μπουρέκια :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
15 φέτες παστουρμά
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. κασέρι
2 πιπεριές σε κυβάκια
2 ντομάτες σε κυβάκια
φυτικά έλαια Άριστον
μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι και τον ψιλοκόβουμε. Το τσιμένι δεν το πετάμε μπορεί να μπει σε σάλτσες καφτεδάκια κλπ Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε κυβάκια. καθαρίζουμε την ντομάτα από τα σποράκια και την κόβουμε σε κυβάκια. Τρίβουμε το κασέρι. πολτοποιούμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα δοχείο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και αν θέλετε και λίγο κύμινο. Αλείφουμε τις δυο άκρες των φύλλων με Άριστον. Τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας σαν μπαστουνάκι. Κλείνουμε τις δυο πλευρές από το φύλλο να συναντηθούν. Αλείφουμε ξανά το κέντρο στο μάκρος με άριστον και ρολάρουμε όχι πολύ σφιχτά. Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα περίπου 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).