Μπουγιουρντί με λουκάνικο και κριθαράκι της Έφης
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα
2 μεγάλες ντομάτες
200 μλ χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κομμάτι φέτα
6 φέτες κασέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη(αν θέλετε καυτερή)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα κριθαράκι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε κόβοντας τα λουκάνικα,το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.Συνεχίζουμε με τις ντομάτες που θα κόψουμε σε ροδέλες. Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε λίγο λάδι(λίγο περισσότερο από αυτό που θα χρησιμοποιούσαμε αν τα σοτάραμε)Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κριθαράκι και προς το τέλος προσθέτουμε το ντοματοχυμό.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ ή πήλινο σκέυος.Στρώνουμε κάτω το κριθαράκι,κι επάνω βάζουμε τη φέτα και τις ροδέλες ντομάτας.Συνεχίζουμε με το λουκάνικο,λίγη φέτα ακόμα και τέλος το κασέρι. Ψήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο στους 180,στον αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.