TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπουγάτσα

Φεβ 20, 2021
in Μαγειρική
Μπουγάτσα
Share on FacebookShare on Twitter

Μπουγάτσα…

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας ( βηρυτού)

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις

500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες

250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου

300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

3 βανίλιες

160 gr σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.  Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπημένα .  Ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα.  Κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη (δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ ,σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον). Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό.  Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.  Τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας εχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί.  Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ.  Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 σε αντιστάσεις για 50 λεπτά.   Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Κορμός μερέντας
Μαγειρική

Κορμός μερέντας

Φεβ 19, 2021
Ατομικά γαλακτομπούρεκα με κόρν φλειξ
Μαγειρική

Ατομικά γαλακτομπούρεκα με κόρν φλειξ

Φεβ 18, 2021
Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας
Μαγειρική

Σοκολατάκια ινδοκαρυδου με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση καραμέλας

Φεβ 17, 2021
Κοτόπουλο στην φόρμα με λιβανέζικο 7 μπαχαρικά
Μαγειρική

Κοτόπουλο στην φόρμα με λιβανέζικο 7 μπαχαρικά

Φεβ 16, 2021
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Φεβ 15, 2021
Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Χριστίνας Κάνη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Μαγειρική

Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Χριστίνας Κάνη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Φεβ 14, 2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd