Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 αυγό

1/2 πακέτο βούτυρο

3 κουταλιές σούπας γιαούρτι

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα νισεστέ ή κον φλάουρ

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

2 βανίλιες

2,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

4 μεγάλα μήλα κόκκινα ή κίτρινα

4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

1 κουταλιά τις σούπας κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το αυγό με το σύρμα πρώτα και έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.  Ρίχνουμε το γιαούρτι και την ζάχαρη, το νισεστέ, το μπέικιν, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι όσο σηκώσει (2,1/2 κούπες και κάτι).   Στο τηγάνι βάζουμε τα μήλα μας που τα έχουμε κόψει σε κύβους, τα καρύδια μας που τα έχουμε ψιλοκομμένα με το μαχαίρι, την ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ μόλις μαλακώσουν-καραμελώσουν παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι στα χέρια μας και ανοίγουμε λεπτές πιτούλες με τον πλάστη.  Χαράζουμε στην μέση της πίτας 3 γραμμούλες, βάζουμε μέσα από το μείγμα μας και κλείνουμε ανάποδα σαν ψωμάκια.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.