Μπιφτέκια ψαριού

Μπιφτέκια ψαριού στον φούρνο…

Υλικά: 

  • Λευκό ψάρι (χωρίς πέτσες και κόκαλα) 700 γρ.
  • Πατάτα καθαρισμένη 500 γρ.
  • Κρεμμύδι ξερό 100 γρ.
  • Κρεμμύδι φρέσκο 2 τεμάχια
  • Μαϊντανό 7-8 κλωναράκια
  • Άνηθο 7-8 κλωναράκια
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Ελαιόλαδο 20ml
  • Αλεύρι 20 γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπρόκολο 600 γρ.

Εκτέλεση :

Κόβουμε φέτες και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε.

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.

Πολτοποιούμε το ψάρι.

Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και βάζουμε για δύο ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πλάθουμε σε μπιφτεκάκια των 50 γραμμαρίων και απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στην οποία έχουμε περάσει με λίγο λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά.

Βράζουμε το μπρόκολο σε βραστό αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.

Το μαρινάρουμε με χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *