Baumkuchen (μπαουκουχεν)

Baumkuchen (μπαουκουχεν)

Ένα Αυστριακό αγαπημένο μου γλυκό,που σε αυτήν την εκδοχή δεν το είχα ξαναφαει.  Με σπιτική αμυγδαλόπαστα και μαρμελαδα βερικοκο.  Ψηνετε στο γκριλ του φούρνου με συνολικά 15 στρώσεις.

Υλικά :

220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,

τα σπόρια από έναν λοβό βανίλιας,

1 κ.σ. ρούμι,

μια πρεζα αλάτι,

6 αυγά(χωρισμένα σε κρόκους κ ασπραδια)

150 γρ. αμυγδαλόπαστα,

50 ml γάλα,

120 γρ. ζάχαρη,

90 γρ. αλεύρι,

80 γρ. κορν φλαουρ,

50 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο,

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Σημείωση :Το τσερκι να είναι  εικοσάρι

Εκτέλεση :

Με τα ασπραδια και την κρυσταλλική ζάχαρη κανουμε την μαρεγκα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπαμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, το ρούμι και το αλάτι να αφρατεψουν. Προσθετουμε τους κρόκους.  Σε ένα κατσαρόλα κι λιωνουμε την αμυγδαλόπαστα με το γάλα και την προσθέτουμε στο μειγμα.  Με μία μαριζ προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρεγκα και το αλεύρι.  Αναβουμε τον φούρνο στους 250 στο πρόγραμμα του γκριλ.  Ριχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα μας στο τσερκι και απλωνουμε να πάει παντου.  Ψηνουμε για 2 λεπτά ακριβώς.  Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.  Συνολικα θα έχουμε 15-17 στρώσεις και απο πάνω έβαλα γκανας.

Για την συναρμολόγηση συμβουλευτείται και την φωτογραφία.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.