TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εκμέκ Κανταΐφι …

Δεκ 28, 2020
in Μαγειρική
Εκμέκ Κανταΐφι …
Share on FacebookShare on Twitter

Εκμέκ Κανταΐφι …

Υλικά:

500 γρ. Κανταΐφι

250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο

Σιρόπι

4 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 βανίλια

λίγες σταγόνες λεμόνι

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

1 κούπα ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

125 γρ. βιτάμ

2 βανίλιες

Για τη σαντιγί

1 φυτική 500 γρ.

1 ζαχαρούχο

Εκτέλεση:

Κανταΐφι: Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας.  Το ράντισα με το λιωμένο βιτάμ.  Το έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση, μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.

Σιρόπι: Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρύωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.

Κρέμα: Σε ένα μπολ έβαλα το μισό λίτρο γάλα, τη ζάχαρη, το Κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σύρμα χειρός.  Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα. Με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς.  Όταν επειξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά και πρόσθεσα το Βιτάμ με τις βανίλιες.

Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. Χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί και άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπάλισα με φυστίκι αιγινης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.

ShareTweetShare

Related Posts

Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 1, 2022
Lusserbullar
Μαγειρική

Lusserbullar

Σεπ 30, 2022
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Σεπ 30, 2022
Next Post
Βασιλόπιτα νόστιμη και μυρωδάτη σαν του ζαχαροπλαστείου

Βασιλόπιτα νόστιμη και μυρωδάτη σαν του ζαχαροπλαστείου

Η Φωτογραφία του κύριου Καθηγητή με το φανελάκι που γράφει ιΙστορία

Η Φωτογραφία του κύριου Καθηγητή με το φανελάκι που γράφει ιΙστορία

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd