Μπακαλιάρος με χόρτα

Μπακαλιάρος με χόρτα…

Υλικά:

μια πλάκα μπακαλιάρο που τον έχουμε ξαρμυρίσει

δύο κιλά σπανάκι που το έχουμε καθαρίσει και κόψει με τα χέρια μας

(δεν βάζω μαχαίρι οξειδώνονται τα λαχανικά)

ένα κιλό κρεμμύδια φρέσκα

ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

σάλτσα

αλάτι

πιπέρι

λίγο δυόσμο

μια δάφνη

λίγη πάπρικα

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το σπανάκι, βάζουμε νερό να βράσει και το ζεματίζουμε. Το στραγγίζουμε πολύ καλά στο τρυπητό.  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα φρέσκα και τα κόβουμε το ίδιο όπως στην μαγειρίτσα,  τα ζεματίζουμε και αυτά σε νερό που βράζει σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε λάδι (εγώ τέσσερις κουταλιές της σούπας έβαλα), τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο και μια δάφνη.  Βάζουμε ένα ποτήρι νερό για αρχή και αφήνουμε για δέκα λεπτά αφού περάσουν τα δέκα λεπτά αδειάζουμε την κατσαρόλα σε ένα ταψί ή γάστρα.  Τοποθετούμε πάνω στα σπάνακια το μπακαλιάρο που έχουμε τηγανίσει. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα και το βάζουμε στο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστούμε την Βασιλική Τσιαλκατούρα για την πεντανόστιμη συνταγή.