Bailong Elevator | Το Ασανσέρ Εκατό Δράκων |Ο ψηλότερος εξωτερικός ανελκυστήρας παγκοσμίως

Το Bailong Elevator, γνωστό και ως Ασανσέρ Εκατό Δράκων, είναι ένα γυάλινο ασανσέρ που βρίσκεται στην περιοχή Wulingyuan Zhangjiajie της Κίνας. Θεωρείται ο ψηλότερος εξωτερικός ανελκυστήρας παγκοσμίως, όρθιος σε ύψος 326 μέτρων (1.070 πόδια).

Ο ανελκυστήρας χτίστηκε στην πλευρά ενός γκρεμού στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO του Εθνικού Δασικού Πάρκου Zhangjiajie, και μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή του γκρεμού όπου μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα του γύρω τοπίου.
Η κατασκευή του ανελκυστήρα Bailong ξεκίνησε το 1999 και ολοκληρώθηκε το 2002. Το ασανσέρ διαθέτει τρία διώροφα αυτοκίνητα, καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει έως 50 επιβάτες. Τροφοδοτείται από σύστημα τριών ισχυρών κινητήρων και είναι ικανό να ανυψώνει επιβάτες με ταχύτητα 3 μέτρων το δευτερόλεπτο.
Το Ασανσέρ Bailong είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και το επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Ωστόσο, η κατασκευή και η τοποθεσία του ήταν επίσης αμφιλεγόμενες λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του στο φυσικό περιβάλλον και την ασφάλεια των επιβατών.
ΠΗΓΗ Weird And Fantastic Things