ΜΠΑΜΠΑΣ – ΣΑΒΑΡΕΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ … ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟ !!!
Υλικά για μια φορμα κεικ μεγάλη:
200 γρ. νερό
350 γρ. αλεύρι τσουρεκιού
2 αυγά των 50 γρ.
10 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μάγια νωπή
20 γρ. φυτινη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Το ζυμάρι πρέπει να είναι σαν σφιχτός χυλός . Το χειριζόμαστε με βρεγμένα χέρια . Οι φόρμες πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες . Βαζουμε την ζύμη στην μεγαλου μεγέθους φόρμα. Αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι το υψός της φόρμας περίπου . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν όλη νύχτα .
Υλικά για το σιρόπι :
750 γρ. ζάχαρη
750 γρ. νερό σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση για το σιρόπι :
Αφήνουμε να πάρει 2-3 λεπτά βράση . Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι ρούμι ή κονιάκ . Κόβουμε το κάτω μέρος ελαφρά να αφαιρέσουμε την κόρα και σοροπιάζουμε τον μπαμπά μέσα στην φόρμα που τον ψήσαμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει καλά προσθέτοντας σιρόπι . Τουμπάρουμε , στραγγίζουμε 5 λεπτά και παγώνουμε στο ψυγείο .
Χτυπάμε την σαντιγί με λίγη ζάχαρη και λίγη βανίλια και γαρνίρουμε .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.