Ατομική κιμαδόπιτα

Ατομική κιμαδόπιτα…

Υλικά για 2 πίτες:

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο χοντροκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι
1/2 πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι πιπέρι
10 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Περνάω από το μπλέντερ την πιπεριά και το κρεμμύδι..

Σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζω λίγο ελαιόλαδο και περνάω το κιμά ρίχνοντας το αλεύρι κοσκινισμένο και αφού περάσει μια βράση προσθέτω το πιλτοποιημένο κρεμμύδι με την πιπεριά.

Τα αφήνω 4-5 λεπτά να αφήσουν την μυρωδιά τους, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί.  Χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να πιει όλα τα υγρά.

Αφού τελειώσω το βάζω σε ένα μπολ να κρυώσει καλά.

Παίρνω 2 τσέρκια μικρά γιατί τα θέλω ατομικά.

Κόβω τα φύλλα στη μέση και τα αλείφω ένα – ένα βάζοντας μισά κάτω στη μέση κιμά και τα άλλα μισά πάνω από τον κιμά .

Ψήνω στους 180°βαθμούς για 40-45 λεπτά.  Πάντα ανάλογα το φούρνο, ελέγχω την θερμοκρασία και την ώρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.