Ατομικά κεράσματα για παιδικό πάρτι, γενέθλια, βάφτιση και τώρα πια λόγω covid…
Υλικά ανά 13 τεμάχια:
1 πλάκα βιταμ 25Ο γρ.
2 Κουτιά γάλα εβαπορέ
2 σοκολάτες κουβερτούρες 25Ογρ.
8 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Για την σαντιγί και για 2Ο τεμάχια :
2 Ερμολ (είναι φυτική σαντιγί σε τσίγκινο κουτάκι, υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
1 Ζαχαρουχο γάλα
Εκτέλεση:
Μέσα σε κατσαρόλα λιώνω το βιταμ, ρίχνω το γάλα, τις σοκολάτες, την ζάχαρη και τέλος το κορν φλαουρ διαλυμένο με λίγο γάλα ή νερό. Μόλις πήξει, αποσύρω από την φωτιά και σπάω μικρά κομματάκια τα μπισκότα, τα ανακατεύω όλα μαζί και βάζω το γλυκό σε κυπελλάκια.
Στο μίξερ χτυπάω πρώτα το ερμολ 6 λεπτά και μετά προσθέτω και το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά. Η σαντιγί γίνεται πολύ σφιχτήκαι κρατάει πάνω στο γλυκό πάνω από 4 μέρες.
Η συνταγη ειναι απο τον γνωστό κορμό κατσαρόλας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μόνο που εγώ την παραποίησα λίγο στο γάλα γιατί είχα αρκετά στο σπίτι: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1745221032449880&id=1557595524545766
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.