Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι ιστορία, διανύοντας 757,02 χλμ και προσφέροντας συναρπαστικές στιγμές, μαγικές εικόνες και δυνατές συγκινήσεις. Η Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το ιστορικό κέντρο ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο μαζί με το λαμπερό πελοτόν!
Μοναδικές στιγμές σε όλες τις πόλεις που συμμετείχαν στον Γύρο έζησαν εκατοντάδες παιδιά με γονείς και εκπαιδευτικούς που βίωσαν μέσα από το πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων που σχεδίασε η Cycling Creece, την αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον και ενημερώθηκαν για την οδική ασφάλεια και τις πρώτες βοήθειες.
Το διήμερο 18&19 Μαΐου 2024 οι Παράλληλες Δράσεις κορυφώθηκαν σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Σπερχειάδα.
Οι πλατείες των πόλεων γέμισαν παιδικά χαμόγελα, θετική ενέργεια και πολύχρωμα ποδήλατα μεταφέροντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για βιώσιμες πόλεις.
Στις Παράλληλές Δράσεις τα παιδιά διέσχισαν την πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας HERO 2030 skills track, αφιερωμένη αποκλειστικά στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Διαγωνίστηκαν στο επιδαπέδιο ποδηλατικό φιδάκι «Από το σπίτι στο Σχολείο», ενθουσιάστηκαν με το ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού «Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν», γέμισα τις πλατείες με τις υπέροχες ζωγραφιές τους.
Παράλληλα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσίασε εκπαιδευτική ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ παρουσιασε το πρόγραμμα του για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από απαγορευμένες ουσίες.
Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων βρέθηκε το ΔΕΗ e-bike Festival το μεγαλύτερο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, που έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμών σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.
Δώδεκα πόλεις, έξι ημέρες, χιλιάδες παιδικά χαμόγελα είναι ο απολογισμός των Παράλληλων Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με αποστολή μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία να συμβάλλουν στην ένταξη της ποδηλασίας στην καθημερινότητα των πολιτών και στην κουλτούρα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις πόλεις.