ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ...
Υλικά
1 Μπούτι αρνάκι
3 Μεγάλα κρεμμύδια
1 Κούπα πετιμέζι
1 Κούπα κόκκινο κρασί
3-4 κλαράκια δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε κάτω κάτω στο ταψί τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.Αλείφουμε το αρνάκι με το αλατοπίπερο και το πετιμέζι, το τοποθετούμε επάνω στα κρεμμύδια και ρίχνουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι στο ταψί μαζί με το κρασί και το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινοχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες. Τελος ανοίγουμε το αλουμινοχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα για να πάρει το χρώμα του.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.