Αρακάς με πατάτες και καρότα…
Υλικά :
- 450 γρ. αρακά
- 700 γρ. πατάτες
- 180 γρ. κρεμμύδι
- 100 γρ. καρότο
- 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 3-4 φούντες άνηθο
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλατι, πιπερι
Εκτέλεση:
-
Σοτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιολάδου, σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3-4 λεπτά.
-
Προσθέτουμε το καρότο σε ζάρια και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
-
Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσει.
-
Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά ή δίνουμε βράση και το βάζουμε στον φούρνο με καπάκι ( προτιμότερος τρόπος μαγειρέματος γιατί διαχέεται ομοιόμορφα η θερμοκρασία αλλά απαιτεί σκεύος χωρίς πλαστικά μέρη).
-
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.