Αρακάς με πατάτες και καρότα

Αρακάς με πατάτες και καρότα…

Υλικά :

  • 450 γρ. αρακά
  • 700 γρ. πατάτες
  • 180 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. καρότο
  • 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 3-­4 φούντες άνηθο
  • 100 ml ­ελαιόλαδο
  • αλατι, πιπερι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Σοτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιολάδου, σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3-­4 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το καρότο σε ζάρια και συνεχίζουμε για άλλα 2-­3 λεπτά.

  • Ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσει.

  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45-­50 λεπτά ή δίνουμε βράση και το βάζουμε στον φούρνο με καπάκι ( προτιμότερος τρόπος μαγειρέματος γιατί διαχέεται ομοιόμορφα η θερμοκρασία αλλά απαιτεί σκεύος χωρίς πλαστικά μέρη).

  • Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

     

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *