Η ώρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 έφτασε. Ξεκινούν σε 14 ημέρες, στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας (09-24/02).
Ο Γιάννης Αντωνίου και η Σοφία Ράλλη από τα αλπικά, ο Απόστολος Αγγέλης και η Μαρία Ντάνου από τους δρόμους αντοχής, είναι οι τέσσερις πρωταθλητές μας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Τέσσερις συμμετοχές που οριστικοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, από το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ).
Όλα δείχνουν ότι αυτοί οι 4 αθλητές –τριες θα είναι και η τελική Ελληνική αποστολή, αν και μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη (25/01) υπάρχει πιθανότητα –μικρή- να προστεθεί και κάποιο ακόμα μέλος.
Η πρόκριση των τεσσάρων αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας και οι γνώστες της χιονοδρομίας το ξέρουν πολύ καλά. Η ΕΟΧΑ προσδοκά οι αθλητές της να έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες Ολυμπιάδες δεδομένου ότι το αγωνιστικό επίπεδο τους είναι πολύ βελτιωμένο.
Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών (γεν. 1993) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.
Στην Ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τη Νότια Κορέα θα μετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης και οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας (δρόμοι αντοχής) και Στέργιος Πάππος (αλπικά).