Ανησυχία για τον Ναό της Παναγίας στην Μεσοχώρα

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του εφημέριου πατήρ Σωτ. Καψιώχα, της εκκλησιαστικής επιτροπής, του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας, του προέδρου του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μεσοχώρας «Η Βυτσίστα» και του μελετητή  πολιτικού μηχανικού κ. Ευαγγέλου Τεντολούρη με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσα Ντιντή.

Στην εν λόγω συνάντηση η κ. Χρύσα Ντιντή ζήτησε να ενημερωθεί από τον μηχανικό για τη σοβαρότητα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσοχώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγελος Τεντολούρης εκπόνησε εμπεριστατωμένη και πλήρη τεχνική μελέτη την οποία παρέδωσε στην κ. Ντντή όπου καταγράφεται η αξιολόγηση της κατάστασης του Ιερού Ναού ,ενδεικτικά ανέφερε ότι η στατική ικανότητα του Ιερού Ναού είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και χρήζει άμεσης ενίσχυσης, υπάρχει υποχώρηση θεμελίωσης και πολλές ρωγμές στο σώμα της φέρουσας τοιχοποιίας, οι οροφές παρουσιάζουν ρηγματώσεις και αποκόλληση σοβαρών επιχρισμάτων, οι οποίες εκτιμάται ότι οφείλονται σε δομική ασυνέχεια των υλικών. Θα πρέπει προσωρινά να σταματήσει η συνάθροιση των πιστών εντός του Ιερού Ναού μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες, αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς και το κυριότερο ανθρώπινα θύματα από απρόβλεπτες δυναμικές καταπονήσεις (π.χ σεισμούς).

Μετά την ενημέρωση, μας ευχαρίστησε και μας διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει το πρόβλημα και θα γίνει προσπάθεια επίλυσής του.