TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Οκτ 22, 2022
in Μαγειρική
Αναποδογυριστή μηλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Αναποδογυριστή μηλόπιτα…  Πανεύκολη γρήγορη και ζουμερή…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3 αυγά
150 γάλα φρέσκο
120 γρ. σπορέλαιο
150 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
200 γρ. βούτυρο σε θερμ.δωμ.
200 γρ. ζάχαρη λευκή
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 26 ΕΚ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω αυγά με ζάχαρη 5 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Ρίχνω όλο το λάδι με μιας και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτω το ξύσμα.
Σταματώ να χτυπάω, προσθέτω το γάλα και το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν και το αλάτι και ξαναχτυπάω άλλο 1 λεπτό να ανακατευτεί καλά το μείγμα μου.
Βουτυρώνω το ταψάκι μου κ στρώνω στην βάση λαδόκολλα.
Απλώνω το βούτυρο που πρέπει να είναι πολύ μαλακό και πασπαλίζω με την ζάχαρη και την κανέλα.
Στρώνω τις φέτες μήλου και καλύπτω όλα τα κενά.
Αδειάζω από πάνω το μείγμα του κέικ και ψήνω στους 170 για 50 περίπου λεπτά.  Δοκιμάζω τρυπώντας το μ ένα μαχαιράκι αν ψήθηκε στα 45 λεπτά και το αφήνω μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Αφού ψηθεί κ κρυώσει καλά την αναποδογυρίζω σε πιατέλα και ξεκολλάω προσεκτικά την λαδόκολλα.
Αλείφω με μαρμελάδα βερίκοκο όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare

Related Posts

Λεμονάτη Μηλόπιτα by Mairh
Μαγειρική

Λεμονάτη Μηλόπιτα by Mairh

Οκτ 21, 2022
Μπουτάκια δεματάκια
Μαγειρική

Μπουτάκια δεματάκια

Οκτ 20, 2022
Μεθυσμένη – τριφτή μηλόπιτα
Μαγειρική

Μεθυσμένη – τριφτή μηλόπιτα

Οκτ 20, 2022
Πατάτες γεμιστές by Mairh
Μαγειρική

Πατάτες γεμιστές by Mairh

Οκτ 19, 2022
Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Μαγειρική

Μηλόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Οκτ 19, 2022
Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα
Μαγειρική

Ρολάκια κοτόπουλο με πένες στην γάστρα

Οκτ 18, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd