TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2022
in Μαγειρική
Ανάποδη μηλόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Μια μηλόπιτα από τις πολλές που έχω κάνει!
Θέλω να πιστεύω ότι δεν μου μοιάζει εγώ είμαι πιο ανάποδη.
Την συντγούλα την έχω χρόνια από που δεν θυμάμαι και δεν θα σας πω ψέματα ότι ήταν της γιαγιάς μου ή της θείας μου.
Το θέμα είναι ότι είναι πολύ νόστιμη και γι αυτό σας την ετοίμασα…

Υλικά στο ταψί :
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αν θέλετε λίγα καρύδια η αμυγδαλάκια.
1 lourpak 250 γραμ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
λίγη κανέλα
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τα τοποθετούμε στο ταψί 40χ30 όπως την φώτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά περίπου

Για τον χυλό:
4 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
4-5 σταγόνες αρωματικό έλαιο πορτοκαλιού
Μπορείτε να βάλετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τ’ αυγά με την ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις βγουν τα μήλα από τον φούρνο ρίχνουμε σιγά σιγά το χυλό.
μέχρι να σκεπαστούν όλα τα μήλα και το βάζουμε ξανά στον φούρνο για μισή περίπου ώρα ακόμα.
Το δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο

Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός απο 1/2 λεμονι
λίγη κανέλα

Εκτέλεση :

Τα βράζετε 8 με 10 λεπτάκια.

Βγάζετε το γλυκάκι σας από τον φούρνο και το αφήνετε 15 λεπτάκια να κρυώσει ρίχνετε το σιρόπι με ένα κουταλάκι λίγο λίγο και μετά από λίγα λεπτά το αναποδογυρίζετέ να έρθουν τα μήλα επάνω.
Τρώγεται με παγωτάκι.
Αυτή η μηλόπιτα μοιάζει σαν κέικ με μήλα, αν θέλετε να την κάνετε λεπτή βάζετε περισσότερα μήλα σε μεγαλύτερο ταψί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Σουβλάκι με κρέας καγκουρό
Μαγειρική

Σουβλάκι με κρέας καγκουρό

Οκτ 10, 2022
Μπουρέκια παστουρμά
Μαγειρική

Μπουρέκια παστουρμά

Οκτ 9, 2022
Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Κότα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Κότα στην λαδόκολλα

Οκτ 7, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 7, 2022
Εξοχικό x3
Μαγειρική

Εξοχικό x3

Οκτ 6, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd