Ανακαλύφθηκε έξω πλανήτης όμοιος με την Γη

Επιστημονικά και  ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως από το πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, ερευνητές ανακάλυψαν ένα πλανήτη που μοιάζει με την Γη και απέχει μόνο 16 έτη φωτός από τον πλανήτη μας δηλαδή 151 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Ο πλανήτης ονομάζεται Gliese 832c περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο που είναι στην μορφή του κόκκινου νάνου και έχει την μισή μάζα και ακτίνα από το δικό μας άστρο τον Ήλιο.

Η περίοδος τροχιάς του είναι 35 μέρες και μάζα πέντε φορές μεγαλύτερη από την Γη. Ένα άλλο περίεργο στοιχείο το οποίο ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι πως η ενέργεια που απορροφά ο έξω πλανήτης από το άστρο που περιστρέφεται είναι παρόμοια με αυτή που εκλύεται από τον δικό μας Ήλιο στον πλανήτη μας.

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα του πλανήτη,οι ερευνητές υποθέτουν πως είναι αρκετά καυτή και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν είναι αρκετά βίαια που σημαίνει πως είναι αδύνατο να φιλοξενήσει ζωή και τα παρομοιάζουν με αυτά που επικρατούν στην Αφροδίτη.

Υπάρχει ένα είδος κατάταξης για πλανήτες έξω από το Ηλιακό μας σύστημα που μοιάζουν με την Γη και ο Gliese 832c βρίσκεται μέσα στους τρεις κορυφαίους

πηγή : enallaxnews.gr