Αλμυροί λουκουμάδες …
Υλικά
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου σε κυβάκια
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κ.γ. μπεικιν
1 κ.γ. μάγια ξερή
2 κ.σ. λάδι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική
100 γραμμάρια νερό χλιαρό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
500 γραμμάρια φαρινα περίπου
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτά . Έπειτα προσθέτω όλα τα υγρά και ανακατεύω ελαφρά με ένα σύρμα. Προσθέτω τα τυριά, τις πιπεριές, το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τέλος το αλεύρι. Αφήνω σκεπασμένα για 1 ώρα και δίνω το σχήμα. Τηγανίζω σε καυτό μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά και μπέικον .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.