Αλμυρά κρουασάν σε πίτα …
Υλικά για την ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
αλάτι
μισό κ.γ. ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια γιαούρτι
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω τη μαγιά με το νερό να διαλύσει και τη ζάχαρη. Προσθέτω μίση κούπα αλεύρι και ανακατεύω πολύ καλά. Αφήνω μίση ώρα και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να έχω ένα μαλακό ζυμάρι που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνω πάλι μία ώρα σκεπασμένη την ζυμη με μια πετσέτα. Όσο περιμένω ετοιμάζω την γέμιση.
Υλικά για την γέμιση
6-7 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες χωρίς την φλούδα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
7 μεγάλα μανιτάρια κομμένα χοντροκομμένα σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
500 γραμμάρια φέτα
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και περνάω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και τέλος τις ντομάτες που έχω τριμμένες ,Αφήνω να πιουν όλα τα υγρά τους και προσθέτω και την φέτα. Ανοίγω τη ζύμη, κόβω σε σχήμα για κρουασάν και γεμίζω . Τα στρώνω γύρω γύρω σε ταψί στρογγυλό και σαν οδηγό φτιάχνω στη μέση στρογγυλό σχήμα. Αλοιφω με λάδι και προαιρετικά πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.