Αλευρόπιτα

Παραδοσιακή Ηπειρώτικη αλευρόπιτα

Υλικά :

  • 600 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 330 γρ. αλεύρι
  • 150-200 γρ. τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε μια μπασινα ρίχνουμε το γάλα, τo αυγό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Λαδώνουμε το ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τον χυλό, τρίβουμε την φέτα με τα χέρια από πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Καλό είναι να την αφήσουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *