Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες…

Απλα υπέροχοι…
Ενα ωραιο χριστουγεννιάτικο γλυκό και όχι μονο…
Γίνονται στο Τσακ μπαμ…

Η συνταγη ειναι της Αννας Κάντζου .

Εγω την βρήκα σε ενα Χριστουγεννιάτικο περιοδικό που είχε βγάλει με διάφορες
συνταγες φίλων της η Μπαρμπαρήγου.

Η συνταγη θα μας δώσει περιπου 35-40 κοματια ανάλογα το μέγεθος .

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα
300 γρ. βουτυρο αγελαδινό ή τύπου βιταμ
1 κρόκο αυγού
100 γρ. ζαχαρη άχνη
1/2 φλυτζανι εσπρέσο λικέρ ή  κονιάκ
450 γρ. αλευρι γ .ο. χ.

Άχνη ζαχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπουμε το βουτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Προσθετουμε την άχνη να ανακατευτεί καλα, τον κρόκο,το λικέρ η το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το αλευρι λιγο – λιγο.
Η ζύμη γίνεται αφράτη και μαλακη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες οπως μας αρεσει, μισοφέγγαρο η στρογγυλούς.
Τους βαζουμε σε λαμαρίνα και ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στουςς 180 βαθμους για 20- 22 λεπτα.
Οπως τους βγάζουμε ζεστούς τους ριχνουμε στηνζαχαρη άχνη να κολησει πάνω.
Με απαλές κινήσεις να μην σπάσουν.
Τους βαζουμε με την σειρα στην πιατελα μας, και κοσκινιζουμε ζαχαρη άχνη απο πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).